De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Tevredenheidsonderzoek AC Accent

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Tevredenheidsonderzoek AC Accent

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Activeringscentra Accent is een centrum in Zeist dat zich specifiek richt op de sociale en economische participatie van mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid. Dit doet het door middel van een breed aanbod van recreatieve, educatieve, culturele en sportieve activiteiten. Met deze activiteiten kunnen mensen elkaar ontmoeten en ontstaan sociale contacten. Cliënten kunnen zich ontwikkelen in de verschillende activiteiten. Ook kunnen ze begeleiding krijgen om weer deel te nemen aan andere activiteiten in de maatschappij, zoals vrijwilligerswerk of betaald werk.

Het uitgangspunt van het onderzoek is dat we willen achterhalen wat de motivatie is van de cliënten die gebruik maken van AC Accent. Er is weinig inzicht in de beweegredenen van de cliënten om gebruik te maken van AC Accent. Het tweede uitgangspunt van het onderzoek richt zich op de cliënten die woonachtig zijn binnen Kwintes en geen gebruik maken van activering.

De hoofdvraag die centraal staat in het onderzoek: hoe kan AC Accent in zijn zorgaanbod beter aansluiten op de zorgvraag van hun cliënten (met een psychische aandoening, ingeschreven bij Kwintes), zodat de cliënten die nu gebruik maken van het zorgaanbod meer gestimuleerd worden te blijven komen en de cliënten die nog geen gebruik maken van het zorgaanbod gemotiveerd worden om te gaan participeren?

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk