De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Tools bij de Klaver4 methodiek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Tools bij de Klaver4 methodiek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Op het moment heeft Nederland een financieringstekort. De regering moet daarom bezuinigen om dit financieringstekort te verminderen. Eén van de punten waar Nederland op is gaan bezuinigen, is de zorg. De zorg is gedecentraliseerd, wat betekent dat de gemeente de zorg dient te organiseren. Hierdoor zijn er wetten aangepast en nieuwe wetten ontworpen, zoals de WMO, de jeugdzorg en de langdurige zorg. Wegens deze veranderingen was Klaver4 genoodzaakt om effectiever en efficiënter te gaan werken. Het management is opnieuw gaan kijken naar hun werk en de bedoeling daarvan.
Dit samen heeft vorm gekregen in de 'Klaver4 methodiek'. Hierbij zou men graag tools kunnen aanreiken aan de ambulant begeleiders. Het is wel de bedoeling dat de tools zijn onderzocht op de eisen die verschillende betrokkenen stellen. Er spelen verschillende oorzaken mee waardoor aan deze wens nog niet is voldaan. Middels dit onderzoek ga ik aan de slag met deze wens.

Onder het woord tools wordt in dit onderzoek verstaan: hulpmiddelen in de vorm van spellen, methodes en formats om hulpverleners te ondersteunen in hun werk. Hierbij valt te denken aan: netwerkkaarten, zorgplannen, weekplanners en woede/agressie thermometers.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
OpleidingMaatschappelijk Werk en Dienstverlening-Breda
AfdelingASB Academie voor Sociale Studies Breda
Datum2015-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk