De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Opzetten afwerklijn blaasmachine

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Opzetten afwerklijn blaasmachine

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit verslag is geschreven naar aanleiding van mijn afstudeerstage, gedurende periode van augustus 2012 t/m januari 2013. De stage opdracht is mij aangeboden door Roto Art bv. Die naar aanleiding van een wens van de klant zijn productie uit is gaan breiden met een kunststof blaaslijn. Voor deze klant moeten verschillende soorten plantenspuiten worden geproduceerd. De blaasmachine zelf is al aangeschaft en de productie gebeurd nu verder handmatig. Nu was de opdracht om deze afwerklijn van de producten te automatiseren.
De afwerkingslijn is zo ontworpen dat deze door één werknemer kan worden aangestuurd. Deze werknemer heeft daarnaast ook tijd om de producten in de eindverpakking te verpakken en te palletizen. Voor de afwerklijn is gekozen om deze in losstaande modules te assembleren. Deze afwerkings- en assemblage modules voeren de volgende handelingen uit:
1. Het plaatsen van een etiket
2. Het plaatsen van het label
3. Het monteren van de sproeikop
4. het verpakken van het product
De eerste stap is het etiketteren van de producten dit zal plaatsvinden door middel van een etiketteermachine, die het etiket erop veegt. Waarna het product uitkomt bij de labelmodule, in dit geval is gesuggereerd om het label van de producten te veranderen naar een label wat enkel bestaat uit karton. Dit omdat de wens van de klant is dar het label met een elastiekje strak om het product komt te hangen en dit haast niet te automatiseren is. Het monteren van de sproeikop gebeurd door een eigen ontwerp van de capmodule in combinatie met een aanvoerlijn van de sproeikoppen geproduceerd door een specialist. Tenslotte wordt het product handmatig verpakt nadat de reeds afgewerkte producten zijn gebufferd. Bij deze functie is bewust gekozen om dit handmatig te blijven doen, omdat er tevens een kwaliteitscontrole kan worden uitgevoerd door de operator.
Aan het eind van het project is het ontwerprapport opgeleverd, waarna met goedkeuring van Roto art bv de losse modules kunnen worden geïmplementeerd in de productielijn.
Gedurende mijn stageperiode heb ik mijzelf ook bezig gehouden met de productie en met het optimaliseren van de blaasmachine, inclusief materiaaltesten.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingATM Academie voor Technologie en Management
PartnersRoto-Art BV
Datum2013-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk