De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Handleiding Aanleren van sociale vaardigheden : Voor de begeleiders van Fundashon Kontakto

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Handleiding Aanleren van sociale vaardigheden : Voor de begeleiders van Fundashon Kontakto

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Fundashon Kontakto is een project voor mensen met een verstandelijke beperking waar men werkt aan eigenwaarde en zelfredzaamheid. Door middel van training en vorming begeleiden professionals hen naar een plekje op de arbeidsmarkt. Ruim 60 cliënten ontvangen bij Arbeidscentrum ''Wenkel di Fishi'' zorg, training en vorming. Kontakto bestaat uit verschillende bedrijfjes, zoals wasserette, catering, giftshop, tuinonderhoud en werkplaats. Naast een opleiding op deze werkplaatsen krijgen de pupillen één keer per week les in lezen, schrijven en rekenen. De cliënten komen veelal uit (kans)arme families.

Deze handleiding maken wij voor de begeleiders van Fundashon Kontakto. In de handleiding zullen wij beschrijven hoe de begeleiders van Fundashon Kontakto de methodiek kunnen toepassen.
De methodiek is gericht op de sociale vaardigheden die de cliënten van Fundashon Kontakto nodig hebben om zich staande te kunnen houden op de arbeidsmarkt.

De oefeningen in de handleiding verschillen van niveau, omdat ook het niveau van de cliënten binnen Fundshon Kontakto erg uiteenloopt. Het is aan de begeleiders om met hun ervaring en kennis te bepalen welke opdrachten voor welke cliënten geschikt zijn.

De volgende vaardigheden komen in de handleiding aan bod: Op je beurt wachten, Jezelf voorstellen/presenteren, Luisteren, Emoties herkennen/omgaan met emoties, Vragen stellen, Complimenten geven en "Nee" zeggen.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingASB Academie voor Sociale Studies Breda
PartnerStichting Totolika, Curacao; Fundashon Kontakto, Curacao
Datum2012-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk