De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Kinderen krijgen: een opoffering of een verrijking?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Kinderen krijgen: een opoffering of een verrijking?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het gevoel dat je in verwachting bent ervaart iedereen anders. De ene vrouw ervaart het als een gelukmoment in het leven, de andere vrouw is er nog niet klaar voor. Dit onderwerp raakt mij erg omdat ik graag nu moeder zou willen zijn. Ik had het gevoel dat ik er klaar voor was. Dankzij dit onderzoek heb ik mezelf op dit gebied beter leren kennen door verschillende kanten te belichten.
De maatschappelijke, de levensbeschouwelijke en de economische invalshoeken zijn aanbod gekomen. Hoe voelt het om kinderen te krijgen? Wat komt er financieel bij kijken? En hoe kijkt de Bijbel naar zwangerschap? Ik heb een afweging gemaakt aan de hand van antwoorden op deze vragen met als volgt dat de lijst met nadelen groter was dan de lijst met voordelen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het voor mij nog geen tijd is om moeder te worden.
Vervolgens heb ik een activiteitencyclus ontworpen. Het thema van deze cyclus was gevoelens. Het thema is erg breed genomen omdat bij het krijgen van kinderen verschillende emoties komen kijken. Ook kon ik op deze manier goed inspelen op wat er in mijn klas leefde op dat moment. Ik heb gemerkt dat de lessen, in combinatie met de lessen Godsdienst aan de hand van Kind Op Maandag, goed hebben gedaan voor de leerlingen in deze groep. De leerlingen zijn doorgaans erg op elkaar gericht maar dankzij deze lessen hebben ze op een positieve manier naar elkaar leren kijken. Dit moet wel onderhouden worden.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingPABO Academie voor Pedagogisch Onderwijs
PartnersPCBS Menorah
Datum2013-08
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk