De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Toekomst van Dynamo

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Toekomst van Dynamo

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoek is gehouden in opdracht van Dynamo BV, om een antwoord te kunnen geven op de volgende vraag:

Hoe kan het commerciële cultuurpodium van Dynamo zo worden vormgegeven en ingevuld dat alle functies van het jongerenwerk behouden blijven en wat hebben betaalde en onbetaalde medewerkers nodig om op deze nieuwe, meer commerciële manier te gaan werken?
Deze vraag is voortgekomen uit de noodzaak om een commerciële BV binnen Dynamo op te richten die de exploitatie van het pand en daarmee het voortbestaan van Dynamo moet waarborgen.

Uit een combinatie van literatuuronderzoek en 20 diepte-interviews met voornamelijk medewerkers en vrijwilligers van Dynamo zijn de volgende bevindingen als belangrijke conclusies en aanbevelingen naar voren gekomen.

Bevindingen en conclusies
- Er bestaat een duidelijke tweedeling in visies op de vormgeving van de BV. Het samenvoegen van de partijen heeft de voorkeur over het splitsen van beide functies, omdat dit minder risicovol is en het gezamenlijke doel om verschillende redenen het best zal dienen.
- De pop- of cultuurpodium-programmering is niet voldoende om het pand te exploiteren, de BV moet meer acquisitie plegen en ruimtes verhuren.
- Het meest wenselijk is om de BV-programmering wat betreft uitstraling en bezoekers te laten aansluiten op het bestaande imago van het jongerenwerk.
- De BV moet meer programmeren maar het jongerenwerk moet gevoelsmatig en wat betreft uitstraling de belangrijkste partij blijven.

Aanbevelingen
Enkele belangrijke aanbevelingen die uit het onderzoek voortvloeiden staan hieronder beschreven. De volledige adviezen en de vorm waarin deze zijn gegoten vindt u terug in het adviesrapport.
- Het jongerenwerk en de BV moeten samen gaan werken als twee afdelingen van één organisatie, die op verschillende manieren hetzelfde doel nastreven.
- Om iedereen op de hoogte te brengen van de actuele situatie van de BV binnen Dynamo moet er beter maar niet vaker vergaderd worden.
- Het management moet veel aandacht hebben voor teambuilding om BV en jongerenwerk tot één organisatie te maken.

Dit is slechts een greep uit de belangrijkste conclusies en aanbevelingen die zijn voortgekomen uit het onderzoek. In het onderzoeksverslag vindt u de aanleiding van het probleem, een analyse van de huidige situatie, uitgebreide aanbevelingen en conclusies en een volledig adviesrapport.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingASB Academie voor Sociale Studies Breda
PartnersDynamo
Datum2010-06
TypeBachelor
TaalOnbekend

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk