De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Single Tuck Packer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Single Tuck Packer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit rapport is gemaakt als afstudeeropdracht voor het afronden van de opleiding werktuigbouwkunde van Avans hogeschool. Het onderwerp van de afstudeeropdracht is het onderzoeken naar mogelijke verpakkingsmethodes en het ontwerpen van een sigaren inpakmachine voor single tuck verpakkingen. De afstudeeropdracht is verkregen bij ATD Machinery gevestigd in Duizel. ATD Machinery heeft nog geen sigaren inpakmachine voor single tuck verpakkingen. Omdat ATD Machinery in de toekomst wel verwacht dat er vraag komt vanuit de markt naar een dergelijke machine is deze opdracht aangeboden als afstudeeropdracht. Het doel van de opdracht is dat er op het einde van de afstudeerperiode een machine is voor het inpakken van sigaren in single tuck verpakkingen.
De methode die gebruikt is bij dit ontwerpproces is gebaseerd op methodisch ontwerpen, maar is hier niet aan gelijk. Het ontwerpproces is gestart met het bepalen van een doelstelling. In de doelstelling is beschreven dat de single tuck verpakkingsmachine nog geen definitieve verpakking heeft om te verwerken. Deze doelstelling is de basis van het project. Met deze doelstelling is het project management document (PMD) opgesteld. In dit PMD is het project afgebakend en goedgekeurd door de drie partijen.
Het pakket van eisen is de stap die volgde op het voltooide PMD. De klant, de bedrijfsbegeleider en de student hebben gezamenlijk het pakket van eisen opgesteld. Het pakket van eisen is opgesteld om de mogelijke ontwerpen te kunnen toetsen aan de eisen. Door dit toetsen is het mogelijk om de gekozen ontwerpen te verantwoorden. Het toetsen is gebeurd door elke eis te voorzien van een weegfactor.
Na het opstellen van het pakket van eisen zijn de functies van de machine kritisch bekeken en zijn de 5 uit te werken deelfuncties eruit genomen. Deze 5 deelfuncties zijn uitgebreid beschreven wat de functie is en wat er van verwacht wordt.
De uitwerkingen van de gekozen ontwerpen zijn per deelfunctie apart uitgewerkt. De precieze werking is beschreven per individuele functie.
De definitieve uitgewerkte deelfuncties van de verpakkingsmachine zijn individueel beschreven. Deze deelfuncties vormen samen met de bestaande deelfuncties een complete machine.
De complete machine is opgebouwd uit het bestaande frame van ATD. Aan dit frame is een afraapframe bevestigd. In het frame vindt het inpak proces plaats. De aanvoer van de sigaren geschied door middel van een transportband afkomstig van een cellofaneermachine.
In de machine zitten de ontworpen deelfuncties. Deze deelfuncties zijn ontworpen om een grote diversiteit aan single tuck verpakkingen te kunnen verwerken. De opbouw van de machine is modulair doordat er weinig onderdelen van de machine afhankelijk zijn van het formaat verpakking.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingATM Academie voor Technologie en Management
PartnersATD Machinery
Datum2012-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk