De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Improving usability of legends

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Improving usability of legends

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Legenda's zijn bekend van kaarten en grafieken. Iedereen kent ze en als kind kom je er al mee in aanraking bij de aardrijkskundelessen. De symbolen op de kaart worden er in uitgelegd. Ze hebben een ondersteunende functie. Het is dan ook belangrijk dat je de legenda's direct begrijpt als je ze ziet. Hiermee is het doel van dit project geschetst.
In het dagelijkse werk van een geoloog zijn legenda's niet weg te denken. Alle kaarten, grafieken en histogrammen die gemaakt worden, gaan vergezeld van deze legenda's. Ze maken deel uit van de communicatie.
In dit project is niet gekeken of alle informatie wel getoond wordt, maar er is gekeken hoe bruikbaar de presentatie van deze informatie is. Hoe snel ziet de gebruiker wat de legenda's betekenen? Hoe goed kan de gebruiker overweg met de legenda's in de software?
In het zoeken naar een antwoord op deze problemen stond de gebruiker centraal. Door interviews en usability sessies gaven de gebruikers richting aan de oplossing. Het herontwerp vande legenda's is geïmplementeerd in verschillende fasen volgens de eXtreme Programming methode. Hierdoor was het mogelijk om de gebruiker elke twee weken te voorzien van een update.
Verbeteringen aan de legenda's zijn: ze zijn leesbaarder geworden, bevatten de juiste hoeveelheid aan informatie en de gebruiker is minder tijd kwijt aan het instellen doordat de legenda's zich aanpasen aande grafieken en kaarten.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnerFugro-Jason Netherlands bv
Datum2012-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk