De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Hoe ontwerp je een website die gelieerd is aan de merkmissie en aansluit op de branding zodat jongvolwassen mannen geïnformeerd en geënthousiasmeerd worden over fitness en voeding?

Hoe ontwerp je een website die gelieerd is aan de merkmissie en aansluit op de branding zodat jongvolwassen mannen geïnformeerd en geënthousiasmeerd worden over fitness en voeding?

Samenvatting

he Movement is een sport visie die de wereld toegang wilt geven tot informatie over fitness en voeding. Het wil de wereld weer in beweging krijgen en zorgen dat iedereen vooruit kan. Het doel is om dit online, via een website te delen met de wereld. Om deze visie te realiseren moet er een complete visuele- en inhoudelijke vorm gegeven worden aan The Movement. Dit is gedaan door eerst te kijken wie The Movement echt wilt zijn; wat wil het uitstralen? Hoe spreekt het tot mensen en in welke vorm?
Om een sterke meridentiteit te creëren, is The Movement gekoppeld aan het archetype van ‘De Held’. Vervolgens is gekeken hoe The Movement zichzelf als merk kan positioneren, door goed te kijken naar wat het kan betekenen voor iemand. Hieruit resulteerde de iden- titeit van The Movement. De volgende stap was het ontwikkelen van de visuele identiteit van The Movement. Deze komt tot uiting in een brandbook.
De volgende stap was het ontwikkelen van een prototype-website die ervoor zorgt dat mensen geïnformeerd en geënthousiasmeerd worden over fitness en voeding. Er is gekek- en naar wie de doelgroep precies is en waar zij zich online bevinden. Vervolgens is er invulling gegeven aan drie social media kanalen. Deze kanalen zijn belangrijk omdat zij kunnen voor traffic zorgen naar de website.
Voor het ontwikkelen van het prototype van de website is eerst een zwart-wit interactie- model gemaakt met behulp van wireframes. Dit is gedaan omdat de functionaliteiten in deze fase belangrijker waren dan de visuele aspecten. Dit prototype is vervolgens getest en daarna doormiddel van de opgedane feedback verbeterd. Het resultaat hiervan was een pro- totype met verbeterde functionaliteiten en een visueel design die in lijn is met het brand- book. Het tweede prototype is volgens tien respondenten gebruiksvriendelijk met goed geïntegreerde functies.
Dit betekent dat er voor The Movement een goed prototype van de website is ontwikkeld en zij de volgende stap naar een daadwerkelijke website kunnen gaan zetten.Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingKunst en Techniek
Datum2018-11-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk